30 Kasım 2007 Cuma

İLK KEZ SOBELENDİM:)

Ben ilk defa sobelendim valla. Periciğim canım benim iyi ki de sobeledin beni. İnsan ne yazacağını şaşırıyor ama :) Başlayalım bakalım :)

Ben küçükken: Sarı saçlı, bukle bukle saçları olan, yeşil gözlü şirin mi şirin bir çocuktum:) Çok akıllıymışım, annem hep öyle söyler. Kendi kendime uyurmuşum, böyle kendi kendime oyunlar oynarmışım. Hiç zararım yokmuş yani. O kadar kibarmışım ki. Bazen abartırmışım sanırım :). Annem anlatırken hep güler. Gelen misafirler hep konuştururmuş beni. Çok hoşlarına gidermiş.

Birde annemle misafirliğe gittiğimde hep oyun havası çalıp oynatıyorlardı beni. Çok iyi hatırlıyorum. Ben de dünden hevesli bir döktürürmüşüm ki sormayın yani. Ama şimdi hiç sevmem oynamayı.

Ama çocukken ki en kötü huyumu hiç sormayın. Ağladığım an kusardım :) Annem ablama sakın ağlatma diye tembihlerdi.

Ablamla evde yalnız olduğumuzda teybe kaset yerleştirir sesimizi çekerdik.En büyük zevkimiz buydu. Şarkılar söylerdik, konuşurduk. Annemin çoğu dinlediği kasetleri öyle bozmuş, üzerine sesimizi çekmişizdir:) Bazen gizlice annemin sesini çekerdik. Hala o kasetler duruyor. Dinler dinler güleriz hep.

Cumartesi günleri tv de cumartesiden cumartesiye diye bir çocuk programı vardı. Oturdum tv başına o bitmeden kesinlikle kalkmazdım. Susam sokağını, clamentin çizgi filmini izlerdim. Akşamları yatmadan Adile Naşit’in Uykudan Önce diye bir programı vardı. Her akşam çocuklara iyi geceler der isimler sayardı. Her akşam benim ismimi de saysın diye beklerdim. Çok güzel günlerdi çok:)

Aslında Ben:
Çok duygusal, çok romantik, biraz sulu gözlü ( Öyle söylerler) biriyim. Biri karşımda ağladığı an bende ağlarım elimde değil ne yapayım. Ama sanırım biraz içine kapanık, çok hırslı, çok düşünceli (Ama bu bazen sorun yaşamama sebep oluyor) ve biraz kaderci biriyim.

İlk Kopyamı ne zaman Çektim: Aslında ilk olarak hatırladığım lise 1. sınıftayken coğrafya dersinde çektiğim kopyaydı. Hocamız müdürün eşiydi. Ben de sözel derslerden pek hoşlanmazdım. Hoca masasından pek kalkmazdı yazılıda. Ama gözüyle yer bitirirdi.
Kitabı sıranın altına açmıştım. Ama beni görseniz pancar gibiyim. Yazdım tüm bölgelerde ki dağları falan filan. Tam yazarken hoca kalkmasın mı yerinden, aman Allah’ım. Ne yapacağım! O kitabı kapatışımı görmeniz lazım, panik içinde. Kalbim gümbür gümbür tabi. Sonra öğretmen tekrar oturdu yerine sanırım ben yazdım bir sürü şey. 100 almıştım o yazılıdan :) Ama ben hemen anlıyorum kopye çeken öğrencilerimi. Gözüyle öğretmenim kopye çekiyorum gel beni yakal diyor bazıları sanki:)

En Saçma Huyum: Ben çok titiz biriyim. Sanırım bazen abartıyorum. Evi siliyorsam kesinlikle sildiğim odanın kapısını kapatırım (Kimse girmesin diye:)). Ve sildiğim yere bastırtmam. Yani ev silme bitmeden kimse yerinden kalkamaz:):) Kötü bir huy ama ne yapayım işte :)

Cep Telefonum:
Şu an iki telefon kullanıyorum. Biri Nokia diğeri siemens. Niye iki telefon derseniz. Biri Avea öğretmen hattım, diğeri Turkcell hattım. Tak çıkart zor oluyor. Öyle çok ahım şahım değil telefonlarım. Biri milattan önce zaten, biride 3 yıl falan olmak üzere. İşimi görüyor yaa önemli değil. İlk telefonumu 1999 yılında almıştım. Kocaman bir şey di. Arkadaşlarım dalga geçerdi bazen:) Yine siemens markaydı, sanırım S1088 falan gibi bir şeydi.

Aşk Bence:
Aşk çok güzel bir şey. Tarif edemem ama insanın içi kıpır kıpır oluyor onunla karşılaşınca, böyle yemeden içmeden kesiliyorsun falan. Sevgi ve aşk birbirinden çok farklı bir şey. Kesinlikle karıştırılmamalı bence. Ben 1 kez aşık oldum. Oda ilkokulu bitirdiğim yazdı. Komşumuzun oğluna aşık olmuştum. İlk aşk unutulmaz derler yaa öyle bir şeydi. Şimdi aşık olduğum biri yok. Olursa bir gün umarım doğru insan olur…

En Sevdiğim Bloglar: Sevdiğim tüm bloglar sayfamda var canlarım. En çok takip ettiklerimde kendilerini biliyorlar aslında:) Canım arkadaşlarım sizleri çok seviyorum …

Şimdi sobeleme sırası bende…

Mutlu ve Umutlu
Berfince

ve
Hayatın Renkleri
sobelendiniz.

Size kolay gelsin canlarım:)

**************
Canlarım ben hafta sonu için şehir dışına çıkıyorum. Pazartesi burdayım ama. Yepyeni konularımla:) Belki de hafta sonu yaptıklarımı yazarım sizlere. Yorumlarınıza olurda cevap veremezsem diye söyleyim dedim. Yorumlarınızı bekliyorum ama. Öptüm hepinizi…

19 yorum:

yonca hanımın sepeti dedi ki...

Nasılda güzel anlatmışsın kendini çok ortak nokta buldum seninle:)
Çok öpüyorum bide geçmiş olsun dikkat et kendine oldu mu:)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Yoncacım, canım benim. Benzer özelliklerimiz var demek. Çok sevindim bana benzeyen canım arkadaşlarım olmasına.Teşekkür derim. umarım en kısa zamanda iyileşirim. Çok öptüm

david santos dedi ki...

I come to join me it the suffering of the families of the 56 people who had died in the tragic aircraft accident. Peace for all the Turkish people

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

en çok oyun havası çalıp oynatmalarına güldüm,demek o kadar güzel oynuyordun ki doyamıyorlardı seni izlemeye...
ses kayıt işi en çok eğlendiğimiz şeylerden biriydi değil mi...
kayifle okudum yazdıklarını...
teşekkürler sobe yanıtları için...

HAYAT dedi ki...

şu en saçma huyunu yamışsın ya aynısı bende de var , bende kesinlikle yer silmesi bitmeden kimseyi gezdirmem bazen dükkanda oluyor istiyorum pırıl pırıl olsun biri basıyo iz kaldı diye bende tekrar siliyorum bana eziyet oluyor yani:) kasetişide ablamla bizim yaptığımız olay gibi bide kasete seslerimizi kayıt edip sonrada dinlerdik acaba sesimiz nasıl çıkıyor diye , kopya olayıda mükemmel ayrıca tebrikler başarıyla yapmışsın 100 almışsın yani ben coğrafyayı çok severdim lisede özellikle haritada yer bulma ülkelerin yerlerini başkentlerini filan , tarih dersinden çekmiştik biz arkadaşlarla napalım hocamız bi sürü ezber verdikten sonra o kadarınıda çalışamıyorduk ...
ben küçükkende un demesini beceremem ununumuz yok dermişim hep bi komşumuzun çok hoşuna gider hep onu söyler dururdu bana çocukluk işte
bende sizleri çok seviyorum kocaman öptüm iyi hafta sonları umarım güzel eğlenirsin

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Pericim, keyifle okumana çok sevindim. Teşekkür ederim.Oyun havasına bende çok gülüyorum. Biliyormusun birde beni öyle kameraya çekmişler. İzler izler hep gülerim.Öptüm canım

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Hislerim, demek sende benim gibi silme canavarısın. Asla sildiğim yere bastırmam, basan olursada sinirlenirim. Ne yapayım canım leke oluyo:) Dimi ama. O kasetleri iyikide çekmişiz şimdi dinlediğimizde güzel günler gözümüzde canlanıyor.Küçükkken kullandığımız o tatlı cümleler ki sorma. Çocukları çok seviyorum. Canım benim güzel yorumun için teşekkür ederim. Periciğim iyi ki beni sobelemiş de bende bunları sizlerle paylaştım.Sizleri çok seviyorum. Çok öptüm.

emel'ce dedi ki...

Ne güzel anlatmışsın kendini içten ve samimi. Böyle okudukça insan kendine benzer birilerini buldukça mutlu oluyor. Burada geçmiş olsun haftasonu şehir dışı gezmesi iyi gelir ve pazartesi iyi olmuş olursun. Bu arada nereye gittiğinide merak ettim:))

Mutluveumutlu dedi ki...

Bu ebeleme sobeleme olayına bayılıyorum bende. Birbirimizi daha yakından tanıma fırsatı buluyoruz. Bu seferki konuda çok güzelmiş,kendimizi ifade etmek için birebir. Senin cevaplarına da bayıldım canım, çok içten, çok sıcak. Beni sobelediğin için de teşekkür ederim, en kısa zamanda severek yazacağım bende.
Bu arada bende ilk kopyamı lise 1. sınıfta coğrafya dersinde çekmiştim :))
Öpüyorum çok

»¦« GÖKHAN »¦« dedi ki...

:)) çok güzeldi keyifle okudum hakikaten ben her yazıyı yağlamayı sevmiyorum yazacak bir şeyim yoksa okuduğumu belirtme adına iyi günler iyi haftalar vs.. dileyip çıkıyorum fakat bu yazı gerçekten güzeldi iyiki sobelemişler :) hele şu teybe ses kaydetme meselesini bizde yapardık daha doğrusu annemler yapmış ben küçükken şimdi dinleyip kahkahalarla bozuk ve konuşamadığımız türkçemize gülüyoruz. :) ilk aşkın pek bi erkenmiş doğrusu :)

renkler dedi ki...

Aaaa, sobelenmişim... Ne güzel... Bir iki gün içerisinde yazacağım, sağol.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Teybe kaset yerleştirip ses alırdınız demek. Yahu kardeşlerimle yaptığımız kasetleri getirdin aklıma güzelim. Ne günlerdi onlar. Gerçi şimdi de cep telefonlarına kaydediliyor değil mi?:)

Geçmişler olsun canım. Şehir dışına çıktığına göre daha iyisin herhalde. Kendine iyi bak. Öpüyorum.:)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Emelcim, teşekkür ederim canım.Bir sonraki yazımda gittiğim küçücük tatili anlatacağım. Çok öptüm

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Mutlucum, sobelendin sende. bekliyorum en kısa zamanda. Öptüm kocaman.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Gökhancım, yazımı içten bulmana çok sevindim. Kendimi sizelere ifade edebildiysem çok güzel.Bunu başarabiliyorsam ne mutlu bana.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Renklercim, bekliyorum en kısa zamanda. Öptüm seni.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Fikrimin ince gülüm, bu teybe ses kaydetme ne kadar da modaymış zamanında. Demek sizde öyle yapardınız. Canım benim öptüm çok.

g. dedi ki...

şu sobeleme işini bi ben beceremiyorum zaten :)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Gamzecim bir gün senide sobelerim, öğrenirsin. Çok öptüm