11 Mart 2010 Perşembe

İŞ YERİ STRESİ

Ilık bir bahar sabahından herkese merhaba. Havada güneş yok kaç gündür ama hava öylesine ılık ki.
Şuan elimde tarçınlı-karanfilli yeşil çayım ve öyle yazımı yazmaktayım.

Hayat aynı koşuşturmacayla devam etmekte. İş yeri bugünlerde huzursuz. Müdürümüzün hepimizin arkasından konuştuğunu öğrendik. Yüzüne gülen bir insanın arkandan konuştuğunu bilmek üzdü bizi. Bizim müdürümüz bayan. Zaten etütlerde genelde bayan müdür ve bayan öğretmenler oluyor.
Öyle güler yüzlü bir müdür ki anlatamam müdürümüz. Arkamızdan konuşma sebebi şu aslında. Sürekli kendi kızına ayrıcalık göstermemizi ve mesai saatleri dışında kızına ücretsiz özel ders vermemizi istiyor. Birkaç defa tüm öğretmen arkadaşlarım kızını çalıştırdık ama herzaman olmaz ki. Herkesin özel bir hayatı var. İş yerinden zaten saat 19:30 gibi geç çıkmamıza rağmen ekstra birkaç saat daha kalmamızı istemesi, hafta sonu özel kızı için etütü açıp biz öğretmenleri özel derse zorlaması canımızı sıkmakta. Ve bu duruma biz birkaç kez itiraz edince kötü olduk...
Her tatil için maaştan para kesen kadın, kızına ücretsiz, ayrıcalıklı mesai dersleri dışında ders vermek istememizi anlamıyor. İş yerinde herkes müdürle kedi fare oyunu oynuyor. Aman karşılaşmayalım diye. Ne huzursuz verici birşey değilmi...
Ama az kaldı diyoruz ve bazen itiraz edemiyoruz veriyoruz dersi. Sırf huzursuzluk olmasın diye.

Sabret diyorum. 3 ay kaldı. Kimseyle kötü olmaya değmez bu son zamanlarda. Seneye Allah izin verirse devlete atanırsam kurtulacağım, en kötü olurda atanamazsam anlaşmadan herşeyi en ince ayrıntısına kadar konuşacağım.
Eski işyerimdeki ortamımı, müdürümü, arkadaşlarımı çok özlüyorum. Ne var ortaöğretim bölümü kapanmasaydıda bende işten ayrılmak zorunda kalmasaydım.

Aslında böyle olunca devlete atanmak için daha çok hırslanıyorum. Bekle beni KPSS seni yeneceğim...

Biryandan iş stresi, bir yandan sınav stresi, bir yandan sevdiğime hasret...
Şu aralar sanırım kendimi çok sıktım omuzlarım fena tutulmuş. Gerginlikten olsa gerek. Güzel bir masaja ihtiyacım var. Yine de şükredeyim ama. Çok şükür ki sadece böyle ufak streslerim var.

SEVGİYLE KALIN...

21 yorum:

cecilia dedi ki...

demekki öğretmenlikte bile böyle sorunlar olabiliyor eskiden en rahat meslek derdik, gerçi özel okul olunca normal tabi kpss denen şeyi çıkaranlar utansın, umarım kazanırsın ve devlet okulunda göreve başlarsın...

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Cecilia, merhaba. Evet öğretmenlik artık en rahat meslek değil maalesef. Dediğin gibi KPSS sınavını çıkarıp bizi devlete atamayanlar utansın. O kadar öğretmen var ki açıkta çalışamayan. O yüzden şükrediyorum zaten.
Teşekkür ederim temennin için canım. Sevgiler.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Ah şu müdürler kendileri aynı durumda olsa yaparlarmı acaba demoklesin kılıcı gibi çalışanların tepesinde durup emirler yağdıran iş bilmezler yokmu. Canını sıkma bence sen bu hırsla kolay kazanırsın. Sevgiler.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Minecim, aynen dediğin gibi. Kendi olsa asla yapmazz. Umarım dediğin gibi kolay kazanırım canım. Sağol.Sevgiler.

beenmaya dedi ki...

son dönemlerde işyerilerinde bu tarz sorunlar mı yaşanıyor yoksa böyle mi denk geldi hepsi bilmem ama benzer şeylerden muzdaribiz ne yazık ki...

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Beenmaya, sanırım tüm müdürler bu psikolojide çalışanlarını bıktırıyor. Demek senin iş yerindede var benzer stresler. Hepimize kolay gelsin o zaman ne deyim. Dilerim kısa zamanda müdürlerin aklı başına gelir.Sevgiler canım.

Berrin dedi ki...

gerçekten sinir bozucu bir durum. en iyisi tekrar konuşun müdürle bu böyle olmaz deyin. allah rast getirmez bu yaptıklarını merak etme.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Berrincim,aynen öyle sinir bozucu canım. Ama konuşmak kar etmiyor maalesef.Kadın bildiğini okuyor. Herşeyi ticarete döküyor bazen, bunalıyoruz. Allah görüyor haksızlığı dediğin gibi.

Aylin Ünlü dedi ki...

Oldukça sabırlı olduğunu biliyorum,bu sabrının sonu sana zarar vermeasinde çiçeğim :)

Herşey bir yana,özlem seni çok zorluyordur eminim...

Bugünler noktalanacak,öpüyorumm

cansudere dedi ki...

canım şunu bilmeni isterim kı bayan idereciler ,iş verenler,yanında çalıştığın bayan her ne iş olursa olsun hep kaçrisli olurlar. çekemezler. boşver her işyerinde olan şeyler.kadın kadının baş düşmanıdır bunu bilmenı isterim sevgiler...

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Aylincim, evet sen benim sabrımı iyi bilirsin :)Bana psikolojik olarak biraz rahatsızlık versede iş stresim boşverdim artık. Tek düşünce sevdiğimden uzakta günlerin çok zor geçtiği :(
Bugünler noktalanacak güzel günler gelecek hayırlısıyla inşallah. Öpüldün canım.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Cansudere, canım haklısın ama geçen seneki iş yerimdeki müdürümde bayandı. Ama çok iyiydik. Sanırım istisnalar kaideyi bozmaz :)
Sevgiler canım.

Unknown dedi ki...

geleyim oraya dünyayı dar edeyimmi müdirenize:)))nasıl üzer muhabbetimi..

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Elçincim, üzüyorlar yaaaa :(
Ama artık öğrencilerin tabiriyle TIN :))))
Kafama taktımmı işimi yapamıyorum çünkü. Sabret sabret sabrett diyorum hep. Öpüldün canım

Adsız dedi ki...

canım öğretmenlik kolay densede gerçekten çok zor.çocuklarla uğraşma ,müdürler,müfettişle uğraşma ayrı dert.özel tabi biraz daha sıkıntılı olsa gerek ..
canım umarım bir an önce şu kpss illetinden kurtulur ve devlette daha rahat olursun sevgiler.
bu arada sen hangi okuldasın?adanada

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Asyaselda, canım özel devlet gibi değil maalesef. Ben dershanedeyim okulda değilim. Keşke özle okul olsaydı ama değil. Kpss den kurtulmayı diliyorum bend umarım en kısa zamanda. Sevgiler.

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım merhaba.Sitres sözünü hayatından uzaklaştır.Bu sitres bazen herşeye mal oluyor.Herşeyin gönlünce olmasını diliyorum.Sevgiler bıraktım.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Paşakızı, canım haklısın stresten uzak durmak gerek ama bazen maalesef bu mümkün olmuyor. Sağol canım. Sevgilerini aldım bende sana gönderiyorum.

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

İnsanın insana en büyük ihaneti arkadan konuşmak bence.
Müdürün de olsa sil insan hanenden canım.
Sadece iş sınırları içnde muhatap ol onunla.
Bİr yarar gelmez bu tür insanlardan.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Özlemcim, sildim attım zaten. hayatta en nefret ettiğim şeydir arkadan konuşulmasın. Sadece iş sınırları içinde hatta mümkünse karşılaşamamak için gayret gösteriyorum. Sevgiler canım.

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Kendini hiç sıkma hiç bir şey canımızn sağlığından daha değerli değil çünkü.
Sevgilerimle canım.