9 Mart 2008 Pazar

PAZAR STRESİ VE GÜZEL BİR TARİF :))

Bugün sabah erkenden kalktım. Babam bana araba sürdürecekti. Babamın yanında araba kullanmak büyük bir strestir. Annem ve ablamdan biliyordum. Ve şimdide benim başıma gelmişti. Haftaya direksiyon sınavım var diye gel kızım bir çalışalım dedi. Ayyy dedim şimdi hapı yuttuk işte :))))

Neyse abartmıyorum Pazar pazar sabah yollar boş diye saat 08:00 çıktık babamla yola. Boş bir alana gittik. Tabi ben acayip strese girdim. İnanın direksiyon hocamla o kadar rahat sürüyorum ki. Ve de çok güzel sürüyorum. Neyse oturdum direksiyona. Farklı bir araba tabi. İlk başta bocaladım. Kurstaki arabalar daha mı yumuşak ne dedim içimden, şimdi hapı yuttuk. Neyse çalıştırdım ve kaldırırken bingoooo stop etti. Anlamadım bende. Kursta tam 13 gün araba sürdüm hiç stop ettirmedim ben yaa. İlk öğrendiğim gün bile. Nasıl oldu. Heyecandan mı??? Sonra 30 dk kadar sürdüm ama bana sorun o stresi.

Off yaa çok strese girdim anlayacağınız. Babam sinirlendi birazcık ama neyse ki az sinirlendi :))) Direksiyon hâkimiyetin çok güzel dedi ama işte stop ettirdin dedi. O da alışırsın zamanla dedi. Önce sinirlendi sonra moral verdi anlayacağınız :)

Sonra eve geldik. Güzel bir kahvaltı yaptık. Çok kasvetli bir hava vardı. Çok sıcaktı. Canım hiç dışarı çıkmak istemedi. Bir pasta yapayım dedim. ‘’ Kara Kız’’. Çok güzel bir pasta. Browni gibi oluyor. Resmini çektim ama pek net olmadı sanırım.
Tarifini vereyim hemen ;)))

Malzemeler
1,5 bardak süt ( Ama ben 2 bardak koyuyorum)
1 bardak zeytinyağı
1 paket kakao
3 yumurta (ben 2 yumurta koyuyorum)
1,5 bardak şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limonun kabuğunun rendesi (isteğe bağlı ama güzel bir reha veriyor)
Damla çikolata
2,5 bardak un

Yapılışı;

Bir kaba 1,5 bardak sütü, 1 bardak zeytinyağını, 1,5 bardak şekeri,1 paket vanilyayı ve 1 paket kakaoyu koy ve iyice karıştır. Ve bu karışımdan büyük bir bardak ayır.
Sonra kapta kalan malzemenin içine 3 yumurtayı kır ve iyice karıştır. Kabartma tozunuda unla beraber ekle ve borcam tepsiye karışımı dök. Önceden ısıtılmış fırına koy. Yaklaşık 30 dk pişir. Pişince fırından çıkar ve kare kare dilimle borcamdan çıkartma ama. Ve sosu yavaş yavaş pastanın her yerine dök. Sosu dökmeden pastayı kare kare kesiyoruz ki sos aralara da girsin. Sos eksik gelirse biraz süt ekleyebilirsiniz sosa. Üzerine de isteğe bağlı damla çikolata koyabilirsin. Ve Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :))))

***************************

Umarım iyi anlatabilmişimdir :))))

Bu kekim meşhurdur benim evde. Bayılırlar. Hatta komşumuz ne zaman yaparsan muhakkak bende isterim der. Kendi kıvamını bir türlü tutturamıyormuş.

Sonra güzel bir çay yaptım ve kekimizi yedik. Biraz ders çalıştım. İşte bir pazar daha böyle bitti. Sıkıcı bir pazardı anlayacağınız. Şimdi biraz daha ders çalışıp sonra TV izleyeceğim. Herkese iyi haftalar dostlarım...

SEVGİYLE KALIN...

28 yorum:

Aylin Ünlü dedi ki...

Karışık bir pazar olmuş,her telden var:)Direskiyon olayı ebeveyn yanında değişiklik gösteren bir durumdur takma kafana,neyse ki ucuz atlatmışsın:))Tarifini aldım bu arada deneyeceğim,süper görünüyor.Ellerine sağlık..

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Aylincim, evet aynen bu pazar her telden çaldım :)))
Çok strese girdim sormam babamın yanında. Pasta süper oluyor canım. Dene bencede. Teşekkür ederim. Seninde şimdiden ellerine sağlık. Öptüm

>>>>MUSTAFA<<<< dedi ki...

benim anam bi yemek yapar varya oooo antepli nede olsa ama kekten pastadan anlamaz:)

neyse geldim blogu çok begendim ve gidiyorum :)

ii akşamlar:)

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Canım aynı stresi bende yaşamıştım ama tek farkı vardı.Ben ehliyeti alduktan sonra pratik yapmak istemiştim.O gün yemin ettim bir daha babamın arabasını kullanmam diye:)
En güzeli imkan varsa bir hocayla çalışmak sanırım:)
Bu arada pasta süper gözüküyor.Denemek lazım:)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Merhaba Mustafa, hoşgeldin siteme.Blogmu beğenmene sevindim. Teşekkür ederim. Sanada yi akşamlar:)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Zarifecim, o stres fenaymış. Bende yaşamış oldum. Ve birdaha o stresi almayım diye karar verdim:)))) Zaten ehliyeti alınca derse devam edeceğiz hocamla. Öyle konuştuk.Pastayı beğenmene sevindim. Dene tatlım. Pişman olmazsın.Öptüm

HAYAT dedi ki...

cnm babanın yanındaki stresi anlayabiliyorum.başa gelen çekilir :)))neyseki atlattın ya artık.canım benim kek süper dün annem hadi bi kek yap dedi durdu ama benim yapma isteğim yoktu değişik bi şey olsun diyordum ve senden aldığım tarifi deniycem :)))
yumurtaları sonradan karıştırman çok ilginç heralde enfes bir tat olucak

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Hislerim, canım atlattım ama bu sabah babam yine dedi:)) Sürermisin diye. Yok babacım dedim:))
Kek çok güzel oluyor. Kıvamına dikkat et canım ama sosu bol olursa güzel oluyor. Yumurtayı sonradan karıştırmamın sebebi, sosunu ayırıyorsun yaa pişmiş pastanın üzerine döküyorsun o sosu,yumurta çiğ kalıyor sosun içinde ve yumurta kokuyor. O yüzden yumurtayı sosu ayırdıktan sonra koyuyorum ben. Keki böyle kare kare kes öyle sosu koy ki içinede girsin sos. Umarım beğenirsin canım. Şimdiden ellerine sağlık. Öptüm canım

Mutluveumutlu dedi ki...

Ah be Muhabbet'im babaların yanında stres yapılmaz mı. Ama öğretiyorsa baban işin ucunu bırakma boşver o kadarcıkta kızsınlar :)
Ellerine sağlık, bu keke bende bayılırım,birde senin tarifle denemek lazım :)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Mutlucum, stres fenaydı yaa sorma. Ama ehliyetimi alayım, direksiyon hocamla devam edeceğiz derse. Babamla pek çalışmayı düşünmüyorum şimdilik:) Bu sabah yine çalışalım mı diyor bana biryandan da gülüyor:))
Yok babacım sağol dedim:)))
Demek sende seviyorsun bu keki. Seninkinden farklı bir tarifse dene canım bence. Öptüm seni.

Adsız dedi ki...

Merhaba Muhabbet Çiçeği, ben ehliyeti alırken, ehliyet sınavın da , yanımda bir komiser oturuyor, aslında hızlı kullanmamdan rahatsız bana kinaye yaptı, bari şurayada çıksaydınız diye çok yüksek bir yer gösterdi. Ocak ayı her yer kar buz. Ben kinayeyi fark ettim etmesine, ama tabi siz öyle istiyorsunuz madem deyip , gaza asıldım ve ok gibi oraya çıktım. Ama arabadaki diğer iki kişide şoka girdi.İnmek işi daha filmdi. Ehliyeti alamadım ilk girdiğimde anlaşıdığı üzere. İkincisinde ise, yine hiç araba kullandırmadan, belgeleri imzaladı. Ve bana ralli şoförü olmayacaksın kızım yavaş git diye haber etti.
Bugün bile düşündükçe inanamıyorum. Çünkü çıkılacak yer değildi....
Gülbahar

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Gülbaharcım, senin direksiyon sınavında ilginçmiş doğrusu. Sanırım ben çıkmaya cesaret edemezdim. Bizim sınavda 2 müfettiş arkaya oturacakmış. Hocamda yanımda oturacakmış. Komiser falan yok neyse ki:))İnşallah sorunsuz geçerim...

ikizlerimin annesiyim.. dedi ki...

kızlarım bir kek canavarı olunca değişik tatlar arıyorum sıkılmasınlar hep aynı şeyden diye buda çok hoşuma gitti çiçeğim yapacam küçük hnmlara afiyetle yesinler diye :)
öptük seni ballı balllı...

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Cemilecim, kızların çok seveceğine eminim canım.Şimdiden ellerine sağlık. Afiyet şeker olsun:) Bende öptüm seni ballı ballı:)) Mucks

HAYAT dedi ki...

anladım şelerim tmm öyle yapıcam akşama

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Hislerim,akşam için afiyet olsun canım. Afiyet şeker olsun:))

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

Canım kek harika görünüyor...Canım çekti valla.Baban da seni amma strese sokmuş baksana arabayı bile stop ettirmişsin:))Neyse canım ellerine sağlık.Öptüm:)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Gökkuşağım,evet kek süper:))
Aslında babam çok fazla strese sokmadıda ben çok streslendim.Kızacak diye elim ayağıma dolandı. Ayaklarım titriyordu:)))
Bende öptüm canım

Adsız dedi ki...

Bu kekten size geldiğimiz en kısa zamanda istiyoru... Bu kekten size geldiğimiz en kısa zamanda istiyorum haberin olsun.Bu arada olaya bak misafir ağzıyla kek istiyor:))Ama napim hem ballandıra ballandıra anlatmışsın hemde hemde resmini koymuşsun insanın canı çekiyor tabi:))Hadi öptüm canım seni:))
CAN DOSTUN:)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

CAN DOSTUM, canım benim yapmazmıyım. Severek yaparım.Sen istersinde ben yapmazmıyım. Resminide çektim tabi. Ama pek net olmadı:)) Bu haliyle bile beğendin ve canın çekti demek:))Bende öptüm canım arkadaşım, canım dostum benim.

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Ellerine sağlık! Çok güzel gerçekten! Ah şu rejim! Bir bitsin! Direkt yemeye koşacağım:)))

Adsız dedi ki...

Nerdesin arkadaşım,
Her yarım saat araba kullandıktan sonra bu kadar yatarsan işin iş sana söyleyim. Bu erkek milleti canlı kadın sever. Hani ne derler bilirsin "komşun seni var sever, eşin seni sağ sever (sağlıklı). Kalk bakalım tembel sultan. Yaz yeni birşeyler.
Yeni yazı bekliyoruz.
Şakama da alınma sakın.
Gülendam

neseileberaber dedi ki...

Şu ehliyetini en kısa zamanda alsanda canım şu sınav stresinden kurtulsan bari.
Kek in çok güzel duruyor valla hemde acıkmıştım şimdi amaaa yaaa:(
ellerine sağlık.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Seblacım,sen biran önce zayıfla ki bizde o güzel tariflerinden bizi mahrum etme. Birde afiyetle rahatla ye:) Canım benim öptüm

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Gülendamcım, canım bugün yoğundum. O yüzden yoktum. Yeni geldim eve. Yeni yazı geliyor tatlım:)) Valla evli olmadığım için ve bir sevgilim olmadığı için yatsamda farketmez:)) Şaka bir yana bugün derslerim çok yoğundu canım. Öğrencilerimle uğraştım tüm gün.Öptüm canım

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Neşecim, bu pazar direksiyon sınavım. Dua et de stres ve heyecan yapmadan süreyim canım yaa. Demek acıktın. Gel canım sana ellerimle yapayım kekimden.Öptüm

Bendeniz.. dedi ki...

Kuş gibi geçiceksin sınnavı çiçeğim heyecanlanma sen.bu ehliyetleri almak gerçekten büyük mutluluk ta,asıl zafer bundan sonra arabayı tek başına alıp gidebilmek ve evde bir erkek varsa fena dokunuyo bi kadına araba teslim etmek:))
benim törpüde illa benle çalışıcan ben tamam dicem öyle kullancan diye tutturdu bi inatlaşmadır gidiyo yazın 2 kere kaçırdık arabayı cadımla adam kalp krizi geçiriyodu hehe bak bunu yazım ben:))

sende güzel kek yapıyosun ha tatlım ellerine sağlık
ben zeytinyağ hiç kullanmam kokusunu alır diye bunu denicem ama..
bu arada bununda püf noktası yağı ısıtmakmış böylece kokusu çıkmış olurmuş soğuyunca. babanem öyle yaparmış:))
öptüm çok

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Denizcim, geçecem sınavı Allah'ın izniyle. Kuş gibi:)) Arkada oturan izbandud gibi adam olmasa ne olur yaa:)))
Bu pazar sabah sınav. Dua et arkadaşım heyecanlanmayım.
Kek güzel yaparım övünmek gibi olmasın:)) Bende daha çok sıvı yağ kullanırım kekte. Dediğin gibi kokuyor. Ama tarifte zeytinyağı var. Bende öylece yazdım.Demek ısıtılınca kokusu gidiyor . Bu püf noktası için teşekkürler arkadaşım. Deneyeceğim. Bende öptüm çok...