23 Nisan 2008 Çarşamba

HAYATA UMUTLA BAKMAK

Son zamanlar da beni üzen şeyler oldu. Ama dün gece çok düşündüm. Ve artık karamsar olmamaya karar verdim. Hayatım da bazı şeyler beni üzse de elimden bir şey gelmiyor. Yapacak bir şey yoksa hayatı zamana bırakmaktan ya da hayırlısını beklemekten başka çare yoktur. Bir şeyi çok istiyorsam ve olmuyorsa da mutlaka böylesi hayırlıdır ve Rabbim böyle uygun görmüş diyeceğim. Hayatta bazen üzücü şeyler yaşasakta herşeye rağmen şükretmemiz gerek...Hayat bazen çok zor gelse de zor olmayan hiçbirşey yoktur, sabret diyeceğim. Hayatta yapmak istediğim çok şey var çünkü, bunlara ancak umut ederek ulaşabilirim.
Hayata karamsar bakınca çekilmez hale geliyor. Her şeye rağmen yaşamak güzel diyeceğim bundan sonra. Bazen üzülsem, gözyaşı döksem de yine de gülümsemesini bileceğim hayata. Kendime artık daha fazla zaman harcayacağım. Zaman geçip gidiyor ve bu yılların bir daha elime geçmeyeceğinin farkına vardım belki de. Çok duygusal bir insan olduğum için olaylardan çabuk etkileniyorum. Ama bu bana çok zarar veriyor.

Artık olaylara elimden geldiğince daha az duygusal açıdan bakmaya çalışacağım :))) İnanıyorum o zaman hayatımda her şey daha güzel olacak. Belki de bu benim elimde. Yaşamak istediğim hayatı yaşamam gerek. En başta kendim için ve sevdiklerim için umut dolu olmam gerekli.

HAYAT GEÇİP GİDİYOR, KİMİN NE ZAMAN BU HAYATA VEDA EDECEĞİ BİLİNMİYOR. O YÜZDEN HAYATI EN İYİ ŞEKİLDE UMUT DOLU YAŞAMAYA ÇALIŞALIM. EN AZINDAN ELİMİZDEN GELDİĞİNCE.
HAYAT HERŞEYE RAĞMEN GÜZEL…


SEVGİYLE VE UMUTLA KALIN... :)

30 yorum:

Unknown dedi ki...

Muhabbetim ıhh şöyyle sirkelenip gelmişsin kendine aynen canım yazdıklarına katılıyorum duygusallıkla hiçbir ilerleme kaydedemezsin hayatı akışına bırak aksın,sen anının tadını çıkart,senin istediğin seni elbetteki dönüp dolaşıp bulacaktır,sen zamanlama hatası yapmışsındır sadece,öptüm kuşum..

HAYAT dedi ki...

düşüncelerine sağlık:) nede güzel yazmışsın cnm.herşey insanın elinde aslından biz ne istersek onu yapıyoruz eminim ki sen böyle daha mutlu olucaksın bazen her şeyin hayırlısı diyoruz ya en doğrusu öyle.bazen öyle bi şey oluyor ki insanda bi şeyleri yaşıyoruz iyi yada kötü belkide onu yaşamasak şimdi ki mutluluk olmıycak diyebiliyoruz.
her şey gönlünün güzelliği gibi olsun kendine iyi bak öpüldünnn

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Elçincim, sirkelendim canım:) Hayatı akışına bıraktım. Elbet birgün beni mutluluk bulacak. Ben kovalamayacağım artık :) Çünkü yakalayamayınca üzülüyorum.Bende öptüm canım:)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Hislerim,herşey bize bağlı belkide canım. Şükretmek gerek. İyi yada kötü. Kötüyü yaşamasak belki iyinin kıymetini bilemeyeceğiz.Negüzel demişsin.Seninde herşey gönlünce olsun canım.Senden kendine iyi bak. Öptüm bende

Ferhanca dedi ki...

Bak en sonunda ne guzel demisin..
Zaten insan oglu bu hayatamerhab demek icin gelmemismi? ama en icten en guzel olmali her seyi gormeli hic birseyi kacirmamli kimin ne zaman cekip gidecegi hic belli degil, kaldigimiz sureyi iyi degerlendirmek gerek goz yasi dokmeden olmaz onuda en az indirgersen mutlu yasarsin..
hep mutlu ol..
sevgiler

Aylin Ünlü dedi ki...

Bazen birşeylere çok kırılıp incinsekte yola devam etmek gerekiyor gerçekten Muhabbet Çiçeğim,çünkü o kırıldığımız şeyler dışında başka etkenlerde var bizim mutlu olmamızı sağlayan..Anlık üzüntüler tabii ki olacak,tabii ki oturup düşüneceksin üzerinde ama kendini ve seni iyi göçrmek isteyenleride unutmayacaksın..

Yeni kararlar aldığını gördüm ve hoşuma gitti,olumlu olan her adım hele yaşama ve kendimize dairse çok umut veriyor bana..Umarım bundan sonra herşey çok daha güzel olacak senin içinde..

Lalegül dedi ki...

Merhaba Arkadaşım,
sayfan, yazdıkların, ne deyim çok güzel..
Yorum yapmayacağım..
Nasıl iyi hissedeceksen öyle yap ve de yaşa...
Çok sevildiğini bil..
Mutlu ol arkadaşım..
Hayat nasıl gelirse öyle yaşıyoruz...Bebekler bile ters geliyor bazan..Ya da biz öyle sanıyoruz..Yaşarken çile sandığımız şeyleri yeri gelip mumla arıyoruz..
Ne yaşandıysa ve yaşanacaksa doğru o aslında...
Herşey gönlünce olsun..
Elifnaz'ı ve Kiraz ağacını gördün mü??
Bakarmısın onlara..
DÜŞÜNCENİ MERAK EDİYORUM..
Muhabbetle kal arkadaşım..

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Ferhancım, doğru söylüyorsun canım. Bu hayatta kaldığımız süreyi iyi değerlendirmemiz gerekli.Güzel yorumun için teşekkür ederim canım. Sende hep mutlu ol.Sevgiyle kal.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Aylincim, canım arkadaşım hayatta herzaman umut etmek gerekiyor. Çünkü umut olmayınca hayatta hiçbişrşey yaşanası gelmiyor. Herşey boş geliyor. Hayat bazen bizi üzsede önemli olan bununla baş etmesini öğrenmek. Mutsuzluklar olmasaydı mutluluğun kıymetini bilemezdik belkide. Herşey hepimiz için güzel olsun canım.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Lalegülcüm,teşekkür ederim. Bazen bizi üzen şeyleri bile mumla arıyoruz doğru. O yüzden şükretmek gerek hayata.Elifnaz'a ve Kiraz ağacına bakacağım hemen. Sevgiyle kal.

ikizlerimin annesiyim.. dedi ki...

sır kitabını okudunmu bilmiyorum tatlımda eğer okumadıysan mutlaka tavsiye ederim.insanın hayata bakış açısını değiştiriyor...

vede unutmaki her şerde bir hayır vardır allahım öyle güzel karar kılmışki herşeyi bize sabredip beklemek düşüyor sadece...

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Cemilecim, okudum canım Sır kitabını. O kitabı okuduktan sonra herşeyin sadece çok istemekle olacağını anladım. Ama bazen başarılı olamadım . O zaman dedim ki demekki yeterince istemiyormuşum.
Hayatta yaşadığımız herşeyde bir hayır vardır evet. Buna inanıyorum. Bekleyip göreceğiz bu hayatta bizi neler bekliyor...

anemon dedi ki...

çok haklısın canım heğpimizin üzüldüğü zamanlar oluyor
sanırm tek anahtarı sabır bende ock duygusal olduğumdan cok etkilenyorum eğer birseyler bizm isteğimiz zaman oluyorsa
hayırlısı derim hep ki
zamanla bunu görüyor insan
hayatın tadını cıkarmak her daim çok güzel sana az üzlüp yıprandığın bir hayat diliyorum öpüyorm kocamn

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Anemoncum, tek anahtar sabır bencede. Hayatta hepimiz için herşeyin hayırlısı olsun.Sevgiyle kal canım. Bende kocaman öpüyorum.

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

Bende son zamanlarda bazı şeylere gerçekten üzüldüm ve bu üzüntümü kimseyle paylaşmadım içimde yaşadım.Ama baktımki böyle olmuyor kendime zarar veriyorum.Bu nedenle hedeflerim doğrultusunda ilerleyecem.Bunun dışındaki şeylerede kafamı pek takmicam elimden geleni her zaman yapacam ama kendimi üzmicem.Öyle işte Sen bu konuda iyi kararlar almışsın.Kafana takma herşeyi helede değmeyecek bişey için üzüldüğüne gerçekten değmez...Sevgiyle kal...

Sanem dedi ki...

Ne güzel kararlar almışsın. Senin adına sevindim çok. Sevgiler...

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Gökkuşağım, bu kararı çok defa verip başaramadan geri döndüm. Ama umarım bu sefer başarırım. BAzı şeyler çok zor biliyorsun. Beni en iyi sen anlarsın. Bzı şeylere takınca hayatta çok şeyler gitmiş elimden farkına varamadan. Bunu anladım belkide. Umarım hayırlı bir karar vermişimdir. Sevgiyle kal canım. Öptüm

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Sanemcim, teşekkür ederim. Umarım hayırlı bir karardır. Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş ya...
Çok umut dolu....
sevgi dolu..
deli dolu;))..
Tebrikler sana..
(bu arada blogunun yeni hali süper olmuş hayran oldum valla..bence, bendeki gibi bi nazar boncugu da sen koymalısın;)..demedi deme...)
ÇoCuK'tan sevgilerle

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Buğra, merhabalar. Teşekkür ederim yaa beğenmene çok sevindim. Yazımı ve blogumun yeni halini...
Umut dolu olmak herzaman iyidir. Pozitif enerji veriyor insana :) Blogumun bu halini bende çok sevdim. İçime sindi :) Nazar boncuğu koyayım hemen senin sayfandaki gibi.
Sevgiyle ve umut dolu kal.

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Canımm hayat öyle kısa ki geçmişteki şeyleri tekrar tekrar hatırlayıp kendimizi üzme şansımız yok.Önümüze bakmalı iyi şeyler düşünmeli.Her saniyenin tadını çıkartmalı.Kocaman öpüyorum:)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Zarifem,ne güzel söylemişsin öyle. Hayat çok kısa ve geçmişteki şeyleri hatırlayıp üzülmek niye dimi... Önümüze bakmamız lazım. Sağol canım benim. Bende kocaman öpüyorum seni :)

Mutluveumutlu dedi ki...

Duygusallıkda, hüzünde hayatın bir parçası ama umut olmadan olmaz değil mi?
Herşey gönlünce olsun tatlım...

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Mutlum, duygusallıktan asla vazgeçemem. O benim bir parçam:) Biliyorsun:) Ama hayatta bazı kararları biraz duygularımı daha az katarak yön vermeye karar verdim sadece.
Sağol canım. Seninde herşey gönlünce olsun. Çok öptüm.

anemon dedi ki...

ya ne oluyor anlamdım kime yorum yazdıysam cıkmamaış yorumlarım

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Anemoncum, bana yorumların geliyor canım. Sorun ne ki tatlım???

Adsız dedi ki...

huzurlu...umutlu...mutlu geceler...
hayal tadında yani..
sevgiler sana;)
ÇoCuK

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Buğra, teşekkür ederim.
Sana da mutlu, huzurlu, umut dolu günler dilerim. Bu arada nazar boncuğum nasıl olmuş :)
Sevgiyle kal.

Nazan Apaydın Demir dedi ki...

Merhaba arkadaşım,
umut vardır ve daima da olacaktır..
Kıyamete kadar..

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Nar Çiçeği, teşekkür ederim.Hepimiz için inşallah umut hiç eksilmez.