7 Ocak 2008 Pazartesi

TAKINTILARIM VE BEN

Sevgili İncegülüm beni sobelemiş ve takıntılarımın ne olduğunu sormuş... Canım benim hemen cevaplayayım dedim bende.

Aslında çok takıntılı bir insan değilimdir. Ama herkes kadar benimde takıntılarım var tabi:)

Mesela plan takıntım vardır. Plansız yapamam. İlla ertesi gün ne yapacağıma dair bir tablo belirlerim kafamda. Hatta annem hep der kızım hele yarın olsun . Yok illa yapacağım o planı. Yoksa uyuyamam:)

Bir şeyi kaybettiğimde bulana kadar her yeri ararım. Bulana kadar oturmam. Bulamayınca da sinir küpü olurum. Bazen aradığım şey çok anlamsız bir yerden çıkar. Kendi kendime sinirlenirim. Onu oraya ne zaman ve niye koyduğumu hatırlamamak beni çıldırtır. Çok düzenli bir insanımdır. Neyi nereye koyduğum bellidir her zaman. Genelde pek bir şey kaybetmem. Ama birde öyle zamanlarda bir şeyleri kaybederim ki, yaa çok acelem vardır yada yatmak üzereyimdir:)

Yolda zamanın birinde tanıştırıldığınız birini gördünüz. Ama çok rastlaşmadığınız biri. Samimi değilsiniz yani. O size merhaba deyip isminizle hitap ediyor. Konuşuyorsunuz ama ismini hatırlayamadınız. Tabi pot kırmıyorsunuz ve ismiyle hitap etmeden sohbet ediyorsunuz. Ama içinizden ayyy rezil oldum ismi neydi diyorsunuz sürekli. O ismi bulana kadar düşünürüm ve başka birşeye konsantre olamam. Sonunda bulurum ama beynim kazan olur tabi.

Evde temizliğe en önem verdiğim yer mutfak ve banyodur. Her gün dezenfekte edilir. Hem de bol deterjanla. Ne yapayım canım. Mutfak tezgahı bilmem kaç defa ilaçlı sularla silinir. Banyoda aynı keza. Annemde böyle. İşte anasına bak kızını al lafını boşuna dememişler:) Ablamda öyle bu arada:) Biz ailecek çok titiziz sanırım:)

Birde odamda ders çalışıyorum mesela, o oda tiril tiril olmalı. Eğer dağınıksa ve tozluysa asla ders çalışamam. İlla temizleyip öyle ders çalışırım. İsterse gece olsun. Yoksa çalışamam. Çok saçma biliyorum ama ne yapayım:)

Yerleri silerken, her odayı sildikten sonra kapısını kapatırım ve tüm evin silmesi bitmeden kimseyi yerinden kıpırdatmam:) En çok babam kıl oluyor bu huyuma. Bazen adamcağız odadan seslenir daha bitmedi miiii:)

Birde eve ayakkabı ile girilmesinden nefret ederim. Özellikle kış ise. Tertemiz halılara git dışarının pisliğini yapıştır. Olur mu yaa hiç hoş mu sizce?

Bir de sakız çiğnemekten pek hoşlanmam. Çiğnerim arada bir ama sevmem işte. Çiğneyene saygım sonsuz. Çiğneyebilir tabi ki. Ben sevmiyorum diye onlarda sevmemek zorunda değil. Ama karşımda biri sakız şişirip patlatırsa kıl olurum. Takarım ve o insan sakızı ağzından çıkarana kadar sinir küpü olurum. Nefret ediyorum yaa sakız şişirilmesinden ve ardından pat diye patlatılmasına. Bazen arkadaşlarım gıcığıma yaparlardı, bende gıcığına şişirdikleri an elimle pat diye patlatırdım yüzlerinde:) Ağzı, yüzü, burnu her yeri sakız ve tabi ki o sakızı artık atması lazım. Zafer benim:) Ben küçükken çok denedim sakız şişirmeyi:) Ama asla beceremedim:) Sanırım o yüzden nefret ediyorum bilemem ama çakkıdı çakkıdı sakız çiğneyenlere takarım. Adam akıllı çiğne kardeşimm. Ne öyle çakkıdı çakkıdı. Özellikle dışarıda, yolda, otobüste:) Ayy çok çirkin gözüküyor dimi ama…


İşte benim aklıma gelen takıntılarım şimdilik bu kadar. Acaba ben kimi sobelesem. Hımmm tamam buldum. Bende sevgili Elçinciğimi ve canım arkadaşım Hislerim ve Ben 'i sobeliyorum. Söyleyin bakalım sizin takıntılarınız neler???

16 yorum:

berfin dedi ki...

canım arkadaşım plan konusunda birbirimize benziyoruz valla:)bende plansız yapamıyorum ve plkanım bozulursa deliriyorum.ama değiştirmek istiyorum.temzilik konundaki takıntından da ablamda vardı.kız tuvaleti yıkar ve kimseyi geçirmezdi yahu:)kavga ederdik çok:)kızım altımamı yapayım yahu.yok yeni yıkadım bekle biraz:)
neyse öptüm tatlım.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Berfincim,demek sende plancısın benim gibi. Yok canım ben öyle değilim banyoda.Girdiririm banyoya canım. Öyle yapmam:) Altınamı yapsınlar yahu:)Bende öptüm tatlım:)

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Muhabbet çiçeğim valla beninmde takıntılarımm seninkilere çok benziyo ama heralde en ortak noktamız eve ayakkabı ile girilmesinden nefret ediyo olmamız:);

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

takıntılar incegülüm de olduğu gibi temizlik ağırlıklı ,ne olcak biz kadınların hali yav...

Mutluveumutlu dedi ki...

Bençede çok takıntılı biri değilmişsin canım. Bu kadarı hepimizde az çok var :)
Boşver temizlik, titizlik iyidir :)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Zarifecim, takıntılarımız yakın demek. Valla canım ayakkabıyla eve girilmez dimi ama, sanırım benimle herkes aynı fikirde.Nefret ediyoruz kardeşim, girmeyin eve ayakkabıyla:)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Pericim, sanırım çoğu temizlik valla doğru söylüyorsun:) Ama ne yapayım işte elimde değil. Ne olacak halimiz bilmiyorum:)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Mutlucum, evet canım fazla takıntılı değilimdir, temzilik konusunda işte:) Dediğin gibi iyidir temizlik. Pis olayım daha mı iyi yani:) Öptüm canımcım.

HAYAT dedi ki...

varya hemen hemen aynı takıntılar içindeyiz cnm bende hemencik sobemi aldım yanıtlayım cnm

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Düşünsene biz bütün takık hatunlar birleşip bir evde yaşasak. Hepimiz foşur foşur sürekli temizlik yaparak, mutlu mesut yaşardık.

Cevapladığın için teşekkür ederim şeker...

ikizlerimin annesiyim.. dedi ki...

ÇAKKIDI ÇAKKIDI :) BENDE ÇOK SEVERİM SAKIZ ÇİĞNEMEYİ AMA KARŞIMDA AYNEN BU ŞEKİLDE ÇİĞNEYEN BİRİ VARSA DERHAL MEKAN DEĞİŞTİRİM.:):):)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Hislerim, canım benim, demek aynı takıntılardayız hemen hemen.Şimdi sobeme cevabını okumaya geliyorum. Öptüm

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

İncegülüm, doğru söylüyorsun valla. Dediğin gibi mutlu mesut yaşardık:) Titizler diyarı:) Öptüm canımcım. ne demek tabiki cevaplayacağım. Severek:)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

İkizlerimizin tatlı annesi, tabi ki çignenebilir. Ama sakız çiğnemeninde bir adabı var. Taktıklarım sakız çiğneyenler değil, acayip çakkıdı çakkıdı çiğneyip patlatanlar:):) Öptüm canımcım senide ikizlerimizide.

Melek* dedi ki...

BAYILDIM TAKINTILARINA BABANA ALLAH ŞİFA VERSİN BLOGUNU YENİ GÖRDMDE

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Merhaba Melekcim, hoşgeldin sitemem. takıntılarıma bayıldığına göre benzer huylar sendede var sanırım:) Sevgiyle kal.